Unit 2 ICONIC ATTRACTIONS Period One Reading and Thinking—Comprehension Ⅰ.1.基础 2.面包店 3.共同的 4.香草;药草 5.口号;标语 Ⅱ.1.iconic 2.foundations 3.hollow 4.straightforward 5.political 6.vibrate Ⅲ.1.Located in 2.is referred to as 3.cannot wait to 4.On the other hand 5.is native to 6.in close contact with 7.play a part in 8.Personally speaking Ⅳ.【文章大意】 本文是一篇说明文。文章介绍了澳大利亚独特多元文化的历史成因、反歧视法律的实施及其作为多元文化成功范例的体现,特别是在教育成就和吸引技术移民方面展现出的积极影响。 1.D 段落大意题。根据文章第一段内容可知,该段主要讲述了澳大利亚人口结构的三个主要构成要素:原住民的多样性、英国过去的殖民以及来自不同文化的大量移民。因此,第一段主要讲述的是澳大利亚的人口结构。故选D项。 2.B 词义猜测题。根据“From the year 1945, the number of people who have immigrated to Australia from different parts of the globe is approximately seven million. The country considers the rich cultural diversity as its main strength which embodies its national identity.”可知,从世界各地移民到澳大利亚的人数众多,导致了其文化多样性,同时体现了其民族身份。因此embodies在这里的意思是“体现”或“代表”。故选B项。 3.D 细节理解题。根据文章第四段“On a range of measures, Australia is a multicultural success story. On educational attainments, studies show that children of immigrants in Australia get better average results than children of native-born Australians.”可知,澳大利亚教育成功的体现是移民子女更好的学习成绩。故选D项。 4.A 细节理解题。根据文章最后一段“The success in educational performance is mirrored in the broader economy of Australia as it attracts a significant proportion of skilled migrants annually who have a high labour market participation rate.”可知,教育成功给澳大利亚带来的益处是吸引更多技术移民。故选A项。 Ⅴ.【文章大意】 本文是一篇说明文。文章主要介绍了木鹳的数量增长,从濒危物种名单中被除名,并介绍了木鹳的数量增长的原因。 1.B 上文“Many animal populations seem to be decreasing sharply.”提到许多动物的数量似乎正在急剧减少,结合空后“It is America’s native wood stork (木鹳).”和第二段末句“So how did the population bounce back ”可知,木鹳的数量不降反增,B项“然而,有一个物种正朝着相反的方向移动。”符合语境。故选B。 2.A 上文“At the time, scientists predicted that the bird would be completely wiped out by 2000.”提到科学家曾预测木鹳将在2000年完全灭绝,结合下文“The Fish and Wildlife Service is proposing a delisting (移除) of the wood stork as an endangered species. So how did the population bounce back ”可知,木鹳的数量增加,the Fish and Wildlife Service提议将其从濒危物种名单中移除,A项“今天,它有1万对配偶。”符合语境。故选A。 3.C 上一段末“So how did the population bounce back ”提出问题:木鹳的数量是如何增长的 根据本段内容“The wood stork’s native home was in the Everglades in Florida, but it migrated north as the Everglades were being destroyed by development. In 1987, former Savannah Coastal Refuges biologist John Robinette noticed stork nests in Georgia, as stork populations moved to safer wetlands.”可知,本 ... ...
~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~