ID: 23851845

Unit 5 A delicate world Four  Writing课件(共52张)+学案(含答案)+练习(含答案)

日期:2025-11-23 科目:英语 类型:高中课件 查看:80次 大小:7310732B 来源:二一课件通
预览图 0
答案,学案,52张,Unit,课件,Writing
    Period Four Writing 【单元主题表达】 【主题短语】 1.introduce one of the famous mountains in China to you 2.a wonderful mountain landscape 3.biological diversity 4.endangered plant and animal species 5.one of the first national nature reserves 6.represent one of the country’s greatest achievements in environmental protection 7.a summer resort 8.in conclusion/all in all/in a word 【高级句式】 1.It’s my great honour to be here to introduce 2.Located in; with a total area of 3.In conclusion; if you visit; please come to; where 【连贯成文】 1.It’s my great honour to be here to introduce one of the famous mountains in China to you 2.with a total area of about 400 square kilometres 3.Visiting Fanjing Mountain has become a “must” for anyone visiting Guizhou 4.As one of the first national nature reserves in China 5.is renowned for its breathtaking scenery 6.where you will have an unforgettable experience 【活学活用】 One possible version: Dear fellow schoolmates, Do you have books piling up in corners An activity entitled “Devote Your Love by Donating a Book” held by our school this month can help you find a perfect destination for these used books. These donated books will finally be packed and delivered to children with a burning passion for reading.Dedicated to helping children in poverty-stricken areas to enjoy the fun of reading, this activity is worth your attention. Books can better link them with the world, stimulating their passion for knowledge and inspiring them with hope. One book may seem trivial, but one book per student in our school can make a big difference. Please join us in this empowerment activity.Period Four Writing Ⅰ.A 【文章大意】 本文是一篇说明文。文章主要介绍了巴西科学家发现当地亚马逊森林中的黑土可能可以帮助人们恢复森林生态系统,这种黑土富含有益的微生物,有助于土壤成分的转化,帮助植物的生长,但这种黑土形成所需的时间较长,因此科学家只能通过复刻其特征来尝试恢复自然栖息地。 1.A 细节理解题。根据第一段中“Brazilian scientists think they might have found a way to reverse the damage caused by deforestation and turn farmland back into forest. The secret lies in ancient local knowledge of soil.” (巴西科学家认为,他们可能已经找到了一种方法来扭转森林砍伐造成的破坏,让农田重新变成森林。秘密在于当地古老的土壤知识。)可知,这些科学家在尝试恢复被破坏的森林。故选A项。 2.D 细节理解题。根据第二段中“The Amazonian people, today known as Amerindians, created ADE using charcoal from fires, animal bones, food waste and poo. It contains microbes, including bacteria that help to turn chemicals in the soil into useful nutrients that feed plants and trees.” (亚马逊人,今天被称为印第安人,用木炭、动物骨头、食物垃圾和粪便创造了亚马逊黑土。它含有微生物,包括有助于将土壤中的化学物质转化为植物和树木所需的有用的营养物质的细菌。)可知,亚马逊黑土的特别之处在于亚马逊人创造它的方法使它最终含有一些细菌,有利于土壤成分的转化。故选D项。 3.C 段落大意题。根据第三段中“Scientists are looking for a way to turn grassland back into rainforest and revive forest ecosystems. ... ...

    ~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~