Period Three Developing ideas 【课前自主探究】 Task 1: Fast Reading 1.two criteria 2.natural conditions 3.rich and diverse 4.scientists and especially the local people’s Task 2: Careful Reading 1—4 DBAC Task 3: Micro-writing 1.on 2.made 3.required 4.apparently 5.areas 6.the 7.to look 8.who 9.highlighting 10.natural 【语言知识梳理】 词汇点睛 1.(1)with/and/to (2)compared with/to; by/in comparison with 2.(1)①endangered ②dangerous (2)①in danger of ②out of danger 3.(1)①greeting ②with (2)sent greetings to each other 句型透视 ①Was it in 2008 that ②It ③It was not until I participated in the activity that ④What was it thatPeriod Three Developing ideas Ⅰ.1.sessions 2.vast 3.visual 4.Elsewhere 5.nutrients Ⅱ.1.criteria 2.rarely 3.variation 4.apparently 5.biological 6.security 7.Comparison 8.mysterious 9.prosperity 10.endangered Ⅲ.1.On behalf of 2.was named after 3.make it to 4.a (wide) variety of 5.In return for 6.in harmony with Ⅳ.1.it is a challenge to get 2.the way (in which/that)we live 3.What matters is that 4.It was when the car pulled up in front of our house that Ⅴ.【文章大意】 本文为一篇说明文。文章主要谈论了科学家多年来一直在辩论是人类还是气候导致了过去几千年大型哺乳动物数量急剧下降。但Aarhus大学的一项新研究证实了气候不可能是原因。 1.C 词义猜测题。根据文章第二段“About 100,000 years ago, the first modern humans migrated out of Africa in large numbers.They were very good at adapting to new habitats, and they settled in almost every kind of landscape—from deserts to jungles to the icy taiga in the far north.”(大约10万年前,第一批现代人类大量迁徙出非洲。他们非常善于适应新的生活环境,几乎定居在从沙漠到丛林再到遥远北方冰冷的针叶林的每一种景观中。)以及第三段“With clever hunting techniques and specially built weapons, they perfected the art of killing even the most dangerous mammals.” (凭借巧妙的狩猎技术和特制的武器,他们完善了杀死甚至是最危险的哺乳动物的艺术。)可知,此处画线词the success指的是上文提到的人类迁徙的成就。故选C。 2.A 细节理解题。根据文章第六段“By studying the DNA of 139 living species of large mammals, scientists have been able to show that the abundance of almost all species fell dramatically about 50,000 years ago.This is according to Jens-Christian Svenning, a professor and head of the Danish National Research Foundation’s Centre for Ecological Dynamics in a Novel Biosphere at Aarhus University and the initiator of the study.”(通过研究139种现存大型哺乳动物的DNA,科学家们已经能够证明,大约5万年前,几乎所有物种的丰富程度都急剧下降。这是奥胡斯大学丹麦国家研究基金会新生物圈生态动力学中心的教授兼负责人、该研究的发起人Jens-Christian Svenning的说法。)可知,大约5万年前,大型哺乳动物的数量显著减少。故选A。 3.C 推理判断题。根据文章倒数第二段“By studying the DNA of 139 living species of large mammals, scientists have been able to show that the abundance of almost all species fell dramatically about 50,000 years ago.This is according to Jens-Christian Svenning, a professor and head of the Dan ... ...
~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~