ID: 23892036

【单元考点培优】Module 4 考点15:阅读理解-判断-2025-2026学年外研版(三起)六年级英语上册核心考点培优精练 (含答案解析)

日期:2025-11-26 科目:英语 类型:小学试卷 查看:61次 大小:53685B 来源:二一课件通
预览图 1/5
考点,培优,答案,精练,核心,上册
  • cover
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科 / 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科 2025-2026学年外研版(三起)六年级英语上册核心考点精练 Module 4 考点15:阅读理解-判断 学校:_____姓名:_____班级:_____考号:_____ 阅读短文,判断正(T)误(F)。 The Dragon Boat Festival, also called the Duanwu Festival is on the fifth day of the fifth month of the Chinese calendar (农历). People always eat rice dumplings(粽子) and see dragon boat race. The dragon boat race is very popular in the southern(南方的) places. Rice dumplings are made of glutinous rice(糯米), meat and so on. You can eat different kinds of rice dumplings. They are very delicious. The Dragon Boat Festival is very interesting. 1.The Dragon Boat Festival is also called Duanwu Festival. ( ) 2.The Dragon Boat Festival is on the fourth day of the fifth month of the Chinese calendar. ( ) 3.Rice dumplings are also called zongzi. ( ) 4.According to the passage, the dragon boat race may be popular in Hangzhou. ( ) 5.We can eat different kinds of rice dumplings. ( ) 阅读短文,判断正误,正确的写“T”,错误的写“F”。 The Spring Festival is one of the most important festivals in China. We all like it. Before the festival, people usually clean the house, buy meat, vegetables, fruit and couplets (对联).On the eve of it, we make dumplings and watch CCTV New Year’s Gala on TV. At midnight, people set off fireworks or lanterns in the sky. On the first morning of the Spring Festival, people often get up early and give best wishes to others. Children often get lucky money from their grandparents during the Spring Festival. They are all very happy. 6.The Spring Festival is an important Chinese festival. ( ) 7.Before the festival, people usually clean the house. ( ) 8.People often get up late on the first morning of the festival. ( ) 9.Children often get lucky money during the festival. ( ) 10.The children are happy and they all like the festival. ( ) The Lantern Festival is a traditional Chinese festival. It is after the Spring Festival. The special food for Lantern Festival is yuanxiao. People hang lanterns. There are many different shapes of lanterns. And there are also some riddles on the lanterns. People try hard to solve the riddles. At the Lantern Festival, people go outside to have a look at the lanterns and enjoy the dragon dances. Everything is very interesting and everyone is very happy. 11.The Lantern Festival is a traditional English festival. ( ) 12.The Lantern Festival is before the Spring Festival. ( ) 13.People hang lanterns with different shapes. ( ) 14.There are some riddles on the lanterns, people try to solve the riddles. ( ) 15.You can see the dragon dances at the Lantern Festival. ( ) 根据短文内容判断正(T)误(F)。 Hello, my name is Lily. My favorite festival is Chinese Spring Festival. Every Spring Festival, I always have a big dinner with my family. I often go out to visit my friends and talk with them. It’s a lot of fun. However (然而), I didn’t have a good time this Spring Festiv ... ...

~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~