(课件网) UNIT 5 FIRST AID 综合微评(五) 第一部分 阅读(共两节,满分50分) 第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分) 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。 A Welcome to Musée Rodin The Musée Rodin, a hidden jewel in Paris, is actually the former residence of famed 19th-century sculptor Auguste Rodin. Here you can enjoy Rodin’s emotive sculptures, including The Walking Man, The Kiss and The Thinker, among many more. In addition to the sculptures, the museum houses 8,000 of the artist’s drawings in its collection— some of those are on display. Visitors will also get to view pieces from Rodin’s personal art collection, including paintings by Van Gogh. Another big favorite for visitors, as much of a highlight as the art, is the beautiful on-site gardens. To travelers, the gardens create a peaceful atmosphere not found at other top Parisian museums. Transport The Musée Rodin is just a short walk from the Varenne stop and Saint-Francois-Xavier stop, both of which lie on Metro Line 13. Opening times The museum is open Tuesday through Sunday from 10:00 a.m. to 6:30 p.m. Admission charges Admission to the museum (including the gardens and permanent and temporary exhibits) costs 13 euros (around $14) per adult and is free for kids who are 17 and younger; audio guides cost an extra 6 euros (about $6). The museum is free to visit on the first Sunday of the month from October to March. 【语篇解读】本文是一篇应用文。文章介绍了巴黎的罗丹美术馆,包括其收藏品、前 去参观的交通方式、开放时间以及收费情况等信息。 1. What makes Musée Rodin different from other top Parisian museums? A. On-site gardens. B. Many sculptures. C. Personal art collections. D. Famous artists’ drawings. 答案:A 解析:细节理解题。根据第二段“Another big favorite for visitors, as much of a highlight as the art, is the beautiful on-site gardens. To travelers, the gardens create a peaceful atmosphere not found at other top Parisian museums.(另一个深受游客喜爱的景 点是馆内美丽的花园,它与艺术一样引人注目。对于游客来说,这些花园营造了巴黎 其他顶级博物馆所没有的宁静氛围。)”可知,馆内花园营造的宁静氛围使罗丹美术 馆有别于巴黎其他顶级博物馆。故选A项。 2. When can you visit Musée Rodin? A. At 9:00 a.m. on Monday. B. At 3:00 p.m. on Thursday. C. At 7:00 p.m. on Friday. D. At 8:00 a.m. on Sunday. 答案:B 解析:细节理解题。根据Opening times中“The museum is open Tuesday through Sunday from 10:00 a.m. to 6:30 p.m.(美术馆周二至周日上午10点至下午6点半开 放。)”并结合选项可知,游客可以在周四下午三点游览罗丹美术馆。故选B项。 3. How much should a couple with a kid aged 5 pay to enter the museum on Tuesday? A. 39. B. 32. C. 26. D. 13. 答案:C 解析:细节理解题。根据Admission charges中的“Admission to the museum (including the gardens and permanent and temporary exhibits) costs 13 euros (around $14) per adult and is free for kids who are 17 and younger (美术馆的入场费(包括花园、 ... ...