(
课件网) Compulsory 1 Unit 2 Let's talk teens Ⅰ.阅读理解 (2024·湖南长沙) In my early teens, I was once given a film camera as a gift. On receiving it, I jumped on my bike, headed to Wimbledon Common and took photos, just for me: photos of trees and wildlife. I was out all day. On my way home I spotted a tree lit up by streetlights and tried to capture its splendour. Rushing home, I popped the spent film in a special little envelope and sent it off to a photography store, desperate to see how it came out. I took many photos then and loved the fact that when you processed your film you got back colour photos which froze the precious moments, gently encouraging the hobby and the payments for processing. As I grew into adulthood, deep happiness gradually faded away. One weekend when I was busy answering the work calls, my eyes caught a box in the corner of the room. I suddenly felt a sense of sadness. The stress growing over these years had pushed the camera from beside my pillow to the box in the corner. I thought I needed a change. I took out the camera and dusted it down. It was a great joy that it still worked. I bought new film and took the camera everywhere I went. Now it is always on hand to accompany me on journeys. Even if I'm busy, I can seize some moments for myself to take photos, to observe the world around me. The wall of my room now holds all my camera equipment on display, along with photos I've taken. To me, the room represents how I've found happiness: by reconnecting to the younger part of myself I laid aside, by allowing room in my life for pleasure to exist, and by creating an environment that allows opportunities for delight. 1. What did the author think of taking photos as a young boy A. Inspiring and practical. B. Tiring yet delightful. C. Exciting and worthwhile. D. Difficult yet engaging. 2. Why did the author stop taking photos according to paragraph 2 A. He wanted to focus on his work. B. He was struck by sudden sorrow. C. He attempted to behave like an adult. D. He was faced with increasing pressure. 3. What did the author get from picking up his hobby A. More fun in the daily routine. B. New journeys in the wild. C. Better skills of observation. D. Different styles of photography. 4. What is the best title for the text A. Revisiting Lost Childhood Memories B. Appreciating Beauty Behind the Lens C. Escaping Teenage Sadness with Camera D. Regaining Pleasure Through Photography 答案及解析:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者通过重拾青少年时代的摄影爱好重新获得快乐的故事。 1. C 推理判断题。根据第一段中的“On receiving it, I jumped on my bike…desperate to see how it came out. (一收到它,我就跳上自行车,前往温布尔顿公地拍照,只为我自己:树木和野生动物的照片。我一整天都在外面。在回家的路上,我看到一棵被街灯照亮的树,我试图捕捉它的辉煌。我急匆匆地赶回家,把用完的胶卷装进一个特制的小信封里,寄给了一家摄影店,急切地想看看它的效果如何。)”中的“I jumped”、“rushing home ... ...